Item 01 - Rezept für ein Weißkrautgericht

Access to this record is restricted because it contains personal or confidential information. Please contact the Reference Archivist for more information on accessing this record.

Reference code

AT GemA Flaurling ChrF-lw-lg-01

Alternative identifier(s)

Title

Rezept für ein Weißkrautgericht

Date(s)

  • 1960 (Creation)

Level of description

Item

Extent and medium

Dokument

Name of creator

(1998)

Administrative history

Archival history

Scope and content

Kochrezept für ein Weißkrautgericht,
das sich Fortunat Pötsch im
Jahre 1947 aufgeschrieben hat .
Zutaten: ¼ kg Reis, 1 mittleres Köpfl Weißkraut, ein
wenig Mehl, 3 Eier, ck. 10 dkg Speckscheiben, etwas
Schmalz (Fett), Salz und Fleischbrühe. Den Reis waschen
und in ck. ½ Liter kräftiger Fleischbrühe weichkochen bis
er kernig ist. Die Eier mit ein wenig Salz verquirlen und
mit dem Reis vermischen. Das Weißkraut fein
aufschneiden, unter Zugabe von etwas Fett, Salz und
wenig Wasser weich dünsten und mit einem Esslöffel
Mehl binden. Eine Auflaufform mit Speckscheiben
auslegen und lagenweise Reis und Weißkraut einfüllen.
Obenauf mit Butterflocken bedecken und bei mäßiger
Hitze überbacken.

Appraisal, destruction and scheduling

Accruals

System of arrangement

Conditions governing access

Conditions governing reproduction

Language of material

Script of material

Language and script notes

Physical characteristics and technical requirements

Finding aids

Uploaded finding aid

Existence and location of originals

Existence and location of copies

Related units of description

Related descriptions

Names

Genres

Description identifier

Institution identifier

Rules and/or conventions used

Status

Level of detail

Dates of creation revision deletion

Sources

Digital object (Master) rights area

Digital object (Reference) rights area

Digital object (Thumbnail) rights area

Accession area

EAP

Related subjects

Related people and organizations

Related genres